• Länsisatamankatu 23, Jätkäsaari Helsinki

    Länsisatamankatu 23, Jätkäsaari Helsinki

concrete skin fibreC 3D

3-ulotteinen GRC (glassfibre reinforced concrete eli lasikuidulla vahvistettu betoni) on ainutlaatuisella tuotantoteknologialla valmistettu betonielementti, joka mahdollistaa eri kokoisten ja muotoisten sekä 3D verhouselementtien valmistamisen.

Modulaarinen muottirakentaminen perustuu arkkitehtien yksilölliseen design-kuvioon. Self Compacting Concrete (SCC) eli itsetiivistyvä betoni vahvistettuna emäksenkestävillä kuiduilla pumpataan muottiin, jotta muotit täyttyvät hyvin saavuttaen moniulotteiset muodot.

Verrattuna ruiskubetonin tuotantoteknologiaan 3-ulotteisen paneelin osat valetaan yksittäisinä kappaleina, joten elementtiin ei jää mitään kerroksia näkyviin. 3-ulotteisella elementillä on sileä tai hiekkapuhallettu pinta. Betonin värin matriisi on vaihteleva. 3-ulotteisen betonin ei-huokoinen ja tasainen pinta tarjoaa sisustamiseen aistillisia ja esteettisiä ratkaisuja.

Kaikki fibreC 3-ulotteiset valetut elementit ja komponentit ovat sekä visuaalisesti että käytännössäkin yhteensopivia concrete skin fibreC -vakiojulkisivulevyjen kanssa. Tämä tarjoaa arkkitehdeille taloudellisen ratkaisun kaikkien pintojen verhoilussa.

GRC 3-ulotteinen valuelementti tarjoaa erilaisia mahdollisuuksia piilokiinnitysjärjestelmien käyttöön. Kiinnitysankkurit voidaan integroida rakenteeseen tuotantoprosessin aikana tai vaihtoehtoisesti lisätä betoniin kiinnikkeillä valmistuksen jälkeen.

Betoni on luonnonmukainen tuote, joten valetussa 3D-levyssä voi olla pieniä betonin luonteenomaisia eroja sävyssä, vivahteessa, rakenteessa ja koostumuksessa. Pinnan vivahde-erot tai pienet, näkyvät huokoset eivät ole vikoja. Valonkestävyys vaihtelee värin mukaan.

fibreC 3D erot fibreC:hen nähden:

  • paksumpi (20–100 m), yleensä levyn paksuus on 50–60 mm, fibreC:n paksuus on aina 13 mm
  • 3D-levyt valetaan arkkitehdin yksilölliseen design-muottiin
  • 3D on muottiin valettu elementti, fibreC on liukuvalettu levy
  • 3D:n sisältää myös raudoituksen

Lataa tästä englanninkielinen fibreC 3D tekninen esite (pdf).
Katso fibreC 3D traileri "The Third Dimension"

concrete skin fibreC 3D Suomessa

Länsisatamankatu 23 Jätkäsaari, Helsinki

Lontoonkatu 9 Toukolanranta, Helsinki